Lesena ali steklena drsna vrata?

Veliko ljudi se ob sami gradnji nove nepremičnine ali pa zgolj pri obnovi stare sreča z mnogimi vprašanji. Eno izmed vprašanj je tudi to, ali kupiti lesena ali steklena drsna vrata. Kupiti lesena ali steklena drsna vrata je torej odločitev vsakega posameznika, ta pa mora ob odločitivi upoštevati kar nekaj dejavnikov. Steklena drsna vrata cena je v primerjavi z lesenimi vrati primerljiva, njihov izgled pa se veliko bolje vključi v moderno oblikovana stanovanja. Lesena ali steklena drsna vrata so narejena tako, da so nameščena na vodila, po katerih se tako rečeno premikajo.  Na voljo imamo lesena ali steklena drsna vrata narejena tako, da je takorečena kaseta drsnih vrat vgrajena kar v steno. S tem omogočimo, da nam vrata nudijo moderen estetski videz, vendar je sama vgradnja zato malce bolj zahtevna. Da se izognemo morebitnim dodatnim stroškom zaradi same gradnje pa lahko izberemo obična oziroma kasična lesena ali steklena drsna vrata. Tako so celotna vrata namontirana kar na zid.  V primeru, da se odločimo za vgradnjo samega krila v steno lahko to storimo na dva načina. In sicer z:

  • Suho gradnjo, s pomočjo mavčnih plošč
  • Mokro gradnjo, kar pomeni, da vrata vgradimo v zidane stene

To sta dva načina gradnje, s pomočjo namestimo lesena ali steklena drsna vrata. Glede na same potrebe ter oblike imamo na voljo veliko različnih velikosti samih vrata. Dodatna oprema naših vrat je lahko še:

  • Ključavnica
  • Razni okrasni dodatki
  • Tesnilo
  • Tesnilna metlica

Ob nakupu lesenih ali steklenih drsnih vrat je potrebno navesti mere, ter izraziti želje izgleda ter dodatkov. Steklena drsna vrata cena je odvisna od izbranih dodatkov in dizajna, zato znajo v kolikor želite na vratih veliko izven serijskih dodatkov, vrata postati precej draga. Izdeluje jih kar veliko podjetij, zato sam nakup nebi smel biti problem.

Notranja steklena drsna vrata